31 Temmuz 2008 Perşembe

Rakipler

Yarın Şampiyonlar Ligi ve Uefa Kupası'ndaki temsilcilerimizin rakipleri belli oluyor..Şampiyonlar Ligi kuraları 13.oo,Uefa kuraları 14.oo'te..

Galatasaray'ın işi kim çıkarsa çıksın çok zor..Olası rakipler:
Liverpool,Barcelona,Arsenal,Schalke,Juventus,* G.Rangers,Marsilya,Steaua Bükreş,* Panathinaikos,* Basel,Olympiakos,Shakhtar,*Anderlecht,Fiorentina,S.Moskova..
'' Başında * olanların önce 2. ön elemeyi geçmesi gerekmekte ama büyük olasılıkla bu takımlar zayıf rakipleri karşısında turu geçeceklerdir..(Her ne kadar Anderlecht dün akşam kendi evinde Bate Borisov'a 2-1 yenilse de deplasmanda işi bitirirler diye düşünüyorum..)
Galatasaray için bunlardan en iyisi Basel ve Anderletch olur..

Fenerbahçe'ye gelirsek olası rakipler şöyle:
A.Madrid,Sparta Prag,Dinamo Kiev,Levski Sofya,Slavya Prag,Partizan,V.Guimaraes,Dinamo Zagreb,Wisla Krakow,Standard Liege,Twente,Bratislava,Aalborg,Brann,Rapid Wien..
Bu takımlardan A.Madrid hariç hiç birisi Fenerbahçe'ye rakip olamaz..Fenerbahçe elini kolunu sallaya sallaya Şampiyonlar Ligi'ne katılır..

Beşiktaş'ın olası rakipleri:
Hajduk Split,Vojvodina Novi Sad,Borac Cacak,Maccabi Netanya,Hapoel Kiryat Shmona,Slaven Koprivnica,APOEL Nicosia,Omonia Nicosia,IB Ljubljana,NK Koper,Zrinjski Mostar,Siroki Brijeg..
Kim çıkarsa çıksın Beşiktaş içeride dışarıda 5 atar,turu geçer..

De Sanctis Galatasaray'da


Marca'ya göre bu iş bitti,sıra galatasaray.org'ta..

SEVILLA:Squillaci (Lyon), Romaric (Le Mans); Acosta (Lanús); Fernando Navarro (Mallorca); Konko (Genova); Cobeño* (Almería)



De Sanctis (Galatasaray), Martí (Mallorca), Casado (Recreativo)*, Poulsen (Juventus), Dani Alves - Keita (Barcelona); Boulahrouz (Stuttgart)

Marca

Resmi siteye göre de iş bitti hayırlı olsun!

30 Temmuz 2008 Çarşamba

Coştu Keane..


Sunderland bu sezona oldukça iddaalı bir kadroyla girmeye hazırlanıyor -ki yaptıkları transferlerde bunu fazlasıyla gösteriyor..Önce Bolton'un -bence- en önemli yıldızı Diouf'u kadrolarına kattılar.Daha sonraysa Tottenham'ın satılık listesine koyduğu starlara bir bir sulanmaya başladılar..Önce Chimbonda'yı aldılar,sonra Tainio'yu...Sırada Kaboul ve Malbranque var..Bu 2 transferde en kısa zamanda netleşirse,bu Roy Keane bu Sunderland'le ilk 4'ü zorlar..

Benayoun-Ben Haim-Van der Vaart-Keane


İki İsrailli (Benayoun ve Ben Haim) büyük takım maceralarını bugün Manchester City'e transfer olarak sonlandırdılar..Zaten Liverpool Benayoun'u,Chelsea'de Ben Haim'i neden almıştı pek anlam verememiştim..Corluka-Richards-Dunne-Garrido dörtlüsünde Ben Haim'in forma şansı yine az,Benayoun ise daha fazla forma bulacaktır bence...

Van der Vaart ise hafta sonu Real Madrid'le imzalıyor..Real'de Hollanda hegomonyası devam ediyor..Çok yararlı bir transfer olacaktır eminim..

Keane'de Liverpool'la sonunda anlaştı..Bu transfer için Liverpool Tottenham'a 38 milyon dolar ödedi..Liverpool saçmalamaya devam etmekte...

27 Temmuz 2008 Pazar

Liverpool Gündemi

Degen-Rafa-Dossena
Bir Liverpool taraftarı olarak şu transfer konusu çok canımı sıkıyor..Ayrılan isimlerle gelen isimler arasında dağlar kadar fark var ve şu durumda 2 kademe daha aşağı düşmüş durumdayız..Bu takım ilk 4'e girer de şampiyonlar ligine gider bile diyemiyorum..Rafa'nın kafasındaki kadro şöyle(imiş)

Reina
Arbeloa Carragher Agger Dossena
Mascherano Barry
Kuyt Gerrard Babel
Torres

Roma'ya giden Riise'nin yerine alınan Dossena orta sınıf futbolcu..Finnan'ın yerine alınan Degen Euro 2oo8'de İsviçre gibi sıradan bir takımda hiç bir maçta forma giyemedi..Orta sahanın beyni Xabi Alonso'nun yerine Gareth Barry düşünülse de 20 milyon avro Barry için çok tuzlu kaçar..Crouch'un yerine David Ngog alınmış 18 yaşındaki genç futbolcu..Tabi biz Le Tallec,Sinama-Pongolle ikilisinden de çok şey bekleyip hiç bir karşılık alamamıştık umarım Ngog'da böyle olmaz..Kewell'ı yazmıyorum çünkü zaten sakatlığı yüzünden oynamıyordu ve Babel-Aurelio ikilisi orayı fazlasıyla dolduracaktır ama takım tamamen umutsuz vaka..İnşallah ''Kırmızılar'' beni mahçup eder ve 18 yıllık şampiyonluk hasretimize son verir...

The White Stripes


Bunlar kimdir bende bilmiyorum ama hani şu Euro 2oo8'de maçlar başlamadan önce,futbolcular sahaya çıkarken bir müzik çalıyordu ''ooooo ooooooooooooo ooooo oooo'' gibi bir şey..(Acayip saçma oldu ama olsun) İşte 'The White Stripes' o şarkıyı söyleyen gruptur..Şarkının adı da 'Seven Nation Army'dir..' Bence derhal dinlenmelidir...

25 Temmuz 2008 Cuma

Fatih Tekke Beşiktaş'ta


Ntvspor'a göre Fatih Beşiktaş'ta..Bu durumda Holosko-Nobre-Bobo-Fatih dörtlüsü çok lüks olacağından kesinlikle Nobre veya Bobo gönderilecektir..Bobo=3 Güiza(!),Nobre=Takımın 2. kaptanı..Bakalım piyango kime vuracak..

Fenerbahçe 2oo8-2oo9 sezonu formaları


Çubukluyu bekliyorduk zaten..Özellikle yeşil ve sarı-beyaz forma gayet hoş ama beyazı pek beğenmedim..Yeşil olan Chelsea,Sarı-beyaz olan Dortmund formalarını andırıyor..

Diego



Şu olimpiyatlar başlayınca karın ağrıları artıyor..Milli takımlar oyuncu çağırıyor,kulüpler gitmelerine izin vermiyor..Gerekçe:''Sezon öncesi hazırlıklara katılamamaları.''
Brezilya milli takımı Werder'in 1o numarası Diego'yu milli takıma çağırdı,Werder'de gitmesine izin vermedi..Hatta Diego karara saygılı olduğunu bile söylemişti..Buraya kadar her şey normal ; lakin Diego manevra yaparak Werder kampından firar edip Brezilya milli takımı kampına katıldı..Werder'li yöneticiler bu işi mahkemede çözmeyi planlıyorlar..Artık Diego yolcudur diyebiliriz..Ve de ekleriz Real Madrid kap şu Diego'yu diye..

Babam ve Oğlum


Muhteşem bir filmdir..''Erkekler ağlamaz'' tezini çürütür..Kelimeler kifayetsiz kaldığından hakkında yazılacak bir şey bulunamaz..Sadece bu akşam saat 2o.oo ' de fox'ta izleyebilirsiniz denir ve susulur..

Galatasaray forma numaraları

1 Aykut Erçetin
2 Emre Güngör
3 Uğur Uçar
5 Fernando Meira
6 Tobias Linderoth
7 Aydın Yılmaz
8 Barış Özbek
1o Cassio Lincoln
11 Hasan Şaş
14 Mehmet Topal
17 Yaser Yıldız
18 Ayhan Akman
19 Harry Kewell
2o Shabani Nonda
21 Emre Aşık
22 Hakan Balta
35 Ferdi Elmas
54 Orkun Usak
55 Sabri Sarıoğlu
61 Serkan Çalık
66 Arda Turan
74 Volkan Yaman
76 Servet Çetin
87 Mehmet Güven
88 Fırat Kocaoğlu
99 Ümit Karan

24 Temmuz 2008 Perşembe

Ana Ivanovic # 3

Fatih Akyel ve Emre Belözoğlu


Kaderleri aynı..İkisi de Galatasaray'da yetişip,Avrupa'ya gidip,Galatasaray'a çok şey borçlu olup,Fenerbahçe'yi (yani milyon dolarları) seçen futbolcular..Fatih Akyel bir röportajında şöyle dedi:''Galatasaraylı doğdum,Galatasaraylı öleceğim.'' Demezler mi adama ''Bülent Korkmaz'ı Kadıköy'de tartaklayan sen değil miydin? ya da Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Fenerbahçe tribünlerine 6 yapan..'' Nasıl Galatasaraylılık bu??
Emre'nin de sonunun böyle olacağını çok iyi tahmin edebiliyorum..2 sene sonra TFF 1.Liginde izleriz kendisini..Sonra ben Galatasaraylı öleceğim falan..Aynı hikaye..

23 Temmuz 2008 Çarşamba

Fikstür

İlk Hafta:

Sivasspor-Kayserispor
Hacettepe-Bursaspor
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Eskişehirspor
Gençlerbirliği-Kocaelispor
Gaziantepspor-Fenerbahçe
Trabzonspor-Ankaraspor
Konyaspor-Ankaragücü
Antalyaspor-Beşiktaş
Galatasaray-Denizlispor

Derbiler:

10. Hafta Fenerbahçe - Galatasaray
13. Hafta Fenerbahçe - Beşiktaş
16. Hafta Galatasaray - Beşiktaş

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

1 Ağustos'ta çekilecek kura..12-13 Ağustosta ilk maç,26-27 Ağustos ikinci maç..

Olası rakiplerimiz şöyledir:
Arsenal - Barcelona - Juventus - Liverpool - Marsilya - Schalke o4 - Panathinaikos - S.Bükreş - Olympiakos - Basel - Anderletch - Fiorentina - S.Moskova..

Fernando Meira Galatasaray'da


3o yaşındaki Portekizli savunma oyuncusu Meira Galatasaray'da..Stuttgart'ın kaptanlığını yapan futbolcu 3+1 yıllık sözleşmeye imza attı..Defansın ortasında ve defansif orta saha olarak görev yapabiliyor..Yani çok yönlü ve kaliteli bir futbolcu..Defans rotasyonu şimdi harika oldu..(Emre Güngör-Emre Aşık-Servet-Meira)

20 Temmuz 2008 Pazar

Mustafa Hakkında Herşey



Dün arkadaşla izledik..1o. izleyişim falandır ama hiç bıkmadım..Hemen hemen her repliği biliyorum (''aslında hiç bir şey gözüktüğü gibi değildir'' veya ''sen bilirsin deyince kavga çıkmazmış'' gibi...) ama izletiyor işte..Çağan Irmak'ın Babam ve Oğlum'dan sonraki en güzel filmi bence..Hatta ondan da güzel olabilir karar veremedim..Fikret Kuşkan ve Nejat İşler'in oyunculuklarına söylenecek tek bir söz yok..Ayrıca Mor ve Ötesi'nin film müzikleri de bir harika..İzlemeyen varsa çok şey kaçırmış demektir o yüzden izleyin derim..

Kokoreç

Ne bir heves,ne bir tutku..Kokoreç yemek anlatılmaz bir duygu..Seviyoruz,tapıyoruz,aşkından kahrolduk biz geberiyoruz...
Dün gece 3'te aklıma geldi içimi bir garip etti..Hemen gidip aldım hemde 2 tane birisi kahvaltıya..Gece 3'te hiç bir güç beni dışarı çıkaramaz ya neyse..Bunun yeri farklı tabi..Sadece bir yemek değil yaşam biçimi kesinlikle..Ayrıca İbrahim abinin kanalboyuna transferi gayet şık olmuş..Artık elimizin altında muazzam bir kokoreççi var..

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Fm aşkı..

Sabahlara kadar,ardından akşama kadar ve tekrar sabaha kadar..Bilgisayar başında olmadığım zaman 7 yabancı olayı yüzünden acaba kimleri satsam,kimleri kiraya versem diye düşünmek..Liverpool'u alıp eski günlerine geri döndürmek,18 yıl aradan sonra şampiyon olmak,Manu'ya 5 çekmek,Ferguson'a sen bu işten anlamıyosun demek..Sonra yolda gördüğün güzel kızları shortlist'e eklemek,mahalle maçlarında boş kaleye atamayana ''koçum senin finishing kaç be?'' demek,iyi çalım atarsa''vay be flair'i 2o galiba lan'' demek..Dışarı çıkmamak,sosyal hayatı bitirmek,gözleri kıpkırmızı gezmek,remember to eat'mek ve sonunda kafayı yemek..

Ana Ivanovic # 2

Tarak kemiği

Kırılması veya çıkması durumunda en fazla acı veren kemik olduğu rivayet edilir..1 ay önce bu tecrübeyi edindim ve 5 ay daha bu acıyla yaşayacağım..siz siz olun sakın sandalyeye tekme atmayın,sağlam tarak kemiğinizin kıymetini bilin..

Antonio Graves ve Marshall Strickland Galatasaray'da

Andrija Zizic'in ardından Graves ve Strickland'la anlaşıldı..Açıkçası Strickland'ın yerine daha heyecan verici,daha iyi bir isim duymayı umardık ama en azından ligi tanıyan birisi ve geçen seneden farkı etrafında oynayacak oyuncular daha kaliteli..Graves içinse;pek fazla izleme imkanı bulamasam da kariyerine baktığımda yeni bir Gerald Fitch olacağı kanısına varıyorum..İnşallah yanılmam..

Bu sevgi bir ömre bedel



when you walk through a storm
hold your head up high
and don't be afraid of the dark
at the end of a storm is a golden sky
and the sweet silver song of a lark

walk on through the wind
walk on through the rain
tho' your dreams be tossed and blown
walk on, walk on
with hope in your heart
and you'll never walk alone
you'll never, walk alone

18 Temmuz 2008 Cuma

Manidar

Dem-Son

Kapkaranlık bir huzurun içinde,
Bembeyaz bir ışık doldu hayatıma.
Yapayalnız gecelerde,
Sımsıcak bir umut oldu.

Oofff!Yine hayaller kurdum,
Yine kendimi kendimle avuttum.
Doğrularım,yanlışlarım...
Hepsinden kaçar oldum

Sondu yine hayallerle,
Olsun birdenbire.

Nereida Gallardo

Bu sene baskette tarih yazalım!

Önce iç transferde Işıl Alben ve Esra Şencebe gibi taraftarların sevgilisi iki isimle yeniden anlaşıldı..(Ortadaki=Esra Şencebe,Sağdaki=Işıl Alben)Daha sonra da Taj Mc-Williams Franklin ve Seimone Augustus ile anlaşıldığı açıklandı..Hedef 4 kupayı da kaldırmak,bu kadroyla bu iş hiçte zor değil!

17 Temmuz 2008 Perşembe

Beklenen

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

Necip Fazıl Kısakürek

Sony Ericsson w880i



Aslında şu teknolojiden hiç anlamam ama arkadaşların teknoloji manyağıysa sende bir şeyler kapıyosun..Şu aralar sony ericsson'un güzel bir kampanyası var;eskiyi getir yeniyi götür gibi bir şey..Tabi yeniyi bedavaya götürmüyosun sadece eskiyi 1oo ytl'ye sayıyorlar..Tabi sadece dediğime bakmayın 1oo ytl sayılacak telefon alcatell oluyosa bu işten bayağı bir karla ayrılıyosun..Kaçırmayın derim..12 aya bölüp rahat rahat ödeyin..

FM 2oo8

''Her zaman olduğu gibi Bursaspor'u seçtim..Hedefim Avrupa kupaları..Özellikle Fatih Kurtuluş ve Sercan gibi gençlerle çok can yakarım..Başkaları gibi hile hurda yapmam,milletten para araklamam..''

Ulan ne saçmalıyorum ben (!) Bu oyunu yapanı Allah nasıl biliyosa öyle yapsın..Ömrümü yedi,o derece..Ne kendime zaman ayırıyorum ne de başkalarına..Varsa yoksa fm!Günde en az 1o saat fm!hep fm,ölümüne fm..

Yine de kadromu paylaşmak isterim :)

Vega-Jimenez-Tudor-Egemen-Rojas-Mustafa Sarp-Fatih Kurtuluş-Lee Eul Yong-Veli Kavlak-Pancu-Sercan..

16 Temmuz 2008 Çarşamba

Yaşasın yeni kral!


Roland Garros'ta ve Wimbledon'da Federer'i yerle bir etti..Kumda zaten üstündü de çimde Federer'in 6 yıllık hegomonyasına son vermesini kimse beklemiyordu..4 saat 5o dakika süren maç tarihe geçti ve kral öldü..Yaşasın yeni kral!

15 Temmuz 2008 Salı

Hakan Balta

Milli takıma ve Galatasaray'a 1o sene boyunca sol bek sorunu yaşatmayacak oyuncudur..Sol beklerin kralıdır..Her şeyi geçtim efendiliğiyle Galatasaray'a yakışan futbolcudur..Bu sezon da rakip kaleye 3,4 tane füze yollayacaktır..Galatasarayımızın 1. golü 22 numaralı formasıyla;Baltaaaaaaaaaa Hakaaaaaaaaan

Kelle paça


Bakmaya da doyamazsın yemeye de..Ama bugün ben yiyemedim,sadece baktım..Son tabağı mideye indiren arkadaşa selam olsun..Gözüm kaldı!

Elisha Cuthbert

House of wax'teki performansıyla beni kendine hayran bırakmış kişidir..Saçları siyahken daha güzeldi..Bir an önce boyatması dileğiyle..

İkinci tavsiye;Gözün mü kaldı?

Gözün mü kaldı hayatımda
Oyun sandın galiba
Yanımda olmasanda
Aklımdasın her solukta

Gecem bitti bak sabahta
Yaramı sar ama dokunma
Sakın çıkma aklımdan
Rakımın son yudumuylaa ooff..

Oooff
Çok sıkıldm
Çok daraldım
Yarım kaldık en sonunda bak
Neler yaptın neler çaldın
Mahvettiğin gençliğe bir bak
Yinede....

14 Temmuz 2008 Pazartesi

The Fray-How to Save a Life




Step one you say we need to talk
He walks you say sit down it's just a talk
He smiles politely back at you
You stare politely right on through
Some sort of window to your right
As he goes left and you stay right
Between the lines of fear and blame
And you begin to wonder why you came

Where did i go wrong, i lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And i would have stayed up with you all night
Had i known how to save a life

Let him know that you know best
Cause after all you do know best
Try to slip past his defense
Without granting innocence
Lay down a list of what is wrong
The things you've told him all along
And pray to god he hears you
And pray to god he hears you

Where did i go wrong, i lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And i would have stayed up with you all night
Had i known how to save a life

As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice
Drive until you lose the road
Or break with the ones you've followed
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

Where did i go wrong, i lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And i would have stayed up with you all night
Had i known how to save a life

Rui Costa-Materazzi

Uğur Uçar Hakkında..


Uğur'un 5 ay önce diz kapağı kırılmıştı bildiğiniz üzere..Fotoğraftaki düzelmiş hali (!) Uğur bu ayakla nasıl oynar,oynasa bile eski Uğur olur mu diye düşünmeden edemiyorum..Fanatik gazetesinde çıkan habere göre de futbol hayatı tehlike de..Umarım hepimizi şaşırtır genç aslan parçası..

Ana Ivanovic


Bana tenisi sevdiren şahsiyettir,inanılmaz güzelliktir..

Yaser Yıldız


Dün akşam Galatasaray formasıyla ilk maçına çıktı.1 gol atıp 1'de penaltı yaptırdı..Tam ''helal be Yaser'' dediğim sırada maalesef sakatlandı..Nazarım değdi...Umarım en kısa zamanda toparlar..

Sadece bir tavsiye ; Dem-Arındır Beni

Güzel bir günün başında,
Dalıyorum hayaller kurmaya.
Güzel bir gecenin sonunda,
Utanıyorum seni anmaya.

İlk karşılaştığımız yerde
Dolanıyorum sen bilmesen de,
Bir paket sigaranın hatrına
Kaldırdım kadehimi şerefine.

Gel,gel al beni götür uzaklara!
Yağ,yağ üstüme arındır beni.
Gel,gel al beni götür uzaklara!
Yağ,yağ üstüme arındır beni.

Söz&Müzik:Dem

Cüneyt Erden ile 1 yıl daha..

Polat Kocaoğlu ve Andrija Zizic hamlelerinden sonra kaptanı takımda tutmak çok akıllıca oldu..Sırada Kennedy Winston var,beklemedeyiz..

El Nino=Fernando Torres


El Ninyo diye okunur,Fernando Torres'in lakabıdır..

Bir Teşekkür..

Bu blogu hazırlamam da bana yardımcı olan arkadaşım Hakan Atila'ya teşekkür ederim..